Feta je syr pôvodom z Grécka. Kombinuje ovčie a kozie mlieko. Nakladá sa do soľného roztoku, kde zreje až 2 mesiace. Je veľmi vhodný na použitie do šalátov, alebo len tak na syrové doštička. Chuť fety je nenapodobiteľná. Balkánsky syr, ktorý má podobné vlastnosti nekombinuje druhy mlieka, preto nikde neposkytne rovnakú vyváženú chuť.
osobný odber, alebo rozvoz Banská Bystrica, NITRA
SYR FETA P.D.O. EXARHOS
(chránené označenie pôvodu)
Syr Feta zo 100% gréckeho pasterizovaného ovčieho a kozieho
mlieka. ZLOŽENIE: ovčie > 70% a kozie > 30% pasterované
MLIEKO, morská soľ: 2,5g, mliečna kultúra,SYRIEDLO
obsah tuku v sušine min. 43%, obsah sušiny max. .56%
Nutričná hodnota na 100g: Energia 1149 kJ / 277 kcal / Tuku 23 g /
z toho nasýtené mastné kyseliny 14g /
Sacharidy 0,2 g / z toho cukry 0,2 g / Proteín 17 g / Soľ 2,2 g /
Skladujte pri teplote +2°C až +4°C.
Po otvorení spotrebujte do 14 dní. VYROBENÉ V GRÉCKU
DOVOZCA Elies Food.s.r.o.Nové Sady 988/2, 60200Brno,
DIC:SK06823394Hmotnosť pevnej potraviny: viď pôvodná etiketa
Spotrebujete do . viď pôvodná etiketa
Alergény: mlieko